13 Ağustos 2012

ERKEKLER VE ANNELERİ




Sahilde güneşlenirken biraz düşüneyim biraz da gözlem yapayım dedim. Hem erkekler üzerine hem de onları doğuran anneleri üzerine... Malum ataerkil bir toplumuz. Ne kadar kadın ve erkek eşit desek de kesinlikle bu böyle değil. Neden değil? Kadının doğası ile erkeğin doğası birbirinden çok farklı. Tıpkı tatlı suda yaşayan bir balıkla tuzlu su balığı gibi. Birini ötekileştirmeye çalışsanız o ayrı dünyada yok olup gider. Kadın ve erkek birbirinin tamamlayıcısıdır. Kesinlikle birbirinin aynı değil.

Erkeklerin çoğunu anneleri yönetir. Erkekler ne kadar karşı çıksa da bu cümleye bu böyledir. Anne onayı almadan yaşayamayan erkekler tanıyorum. Annelerine bağımlı, onun istediği hayatı yaşayan,bir nevi annenin erkek hali çocuğunun ruhunda gibi...Anneyi kutsallaştıran erkekler kadınlarla olan ilişkilerinde, ciddi düşündüklerinde hep annesi gibi olanları seçerler. Çünkü; yönetilmeye alışmışlardır ve bunu devam ettirecek ikinci bir kadına ihtiyaç duyarlar.

Erkeklerin davranışlarına biraz değinmek istiyorum. Hep sorarım kendime neden insanlar iki hatta üç, beş kez düşündüken sonra eyleme geçmez diye. Özellikle erkeklerin kadınlara olan davanışı böyle. Erkeklerin gözünde kadınlar onları eğlendirmeye yarayan kuklalar ve hayatını adayacakları kutsal anneler olarak ikiye ayrılır. Yani eğlenilecek olanla gezer tozar her şeyi yaşarım kullanılmış bir poşet gibi de çöpe atarım demek oluyor bu. Neden? O kadının duyguları yok mu? Hayalleri yok mu buruşturup atıyorsun öteye? Daha duygusuz taş kalpli bir kadın yaratmış olmuyor musun böyle yaparak? Bunu yaşamış olan senin annen olsaydı ne düşünürdün peki? Gönlün razı olur muydu o kadının üzülmesine? Bence erkekleri yetiştirmede anneleri büyük hata yapıyor. Erkek biriyle çıksa anneler ayakta alkışlar, o kızı bıraksa elinin kiri boşver oğlum derler. Ha bire fişeklerler yanlış yapmaya. Daha çok kadının kalbini kırmak için sokağa salarlar.

Annesinin sözünden çıkmayan erkekler ve hemcinslerini üzdüğü için ayakta alkışlayan anneler!!! Söyleyeceklerim size...Kadınlar, erkeklerden daha hassas ve daha duygusaldır. Hiçbir erkeğin, sırf eğlenmek, vakit geçirmek, cinsellik yaşamak için bir kadını kırmasına izin vermeyin. Onlara empati kurmayı öğretin. Yaşadığınız acıları somutlaştırarak erkeklerin dilinden anlatın. Namusun sadece bacak arasında olmadığını anlatın. Bir kadına değer vermenin, hayallerini çoğaltmanın zevkini aşılayın. Bir erkeğin kadınsız, bir kadının erkeksiz olamayacağını birbirlerini özgürce tamamlamaları gerektiğini öğretin.

Oğlunuza sevmeyi öğretin, güvenmeyi öğretin, zorluklarla savaşmayı, açık yürekli olmayı, bir kadını kendi istekleri için kullanmamayı öğretin.. En önemlisi, kalp kırmamayı, hayal yıkmamayı öğretin.

Aylin ALAGÖZ /2012

Hiç yorum yok: