14 Haziran 2012

MODERN ZAMAN ESİNTİLERİ



"Yaz kokusu" mu dedi biri? Tam da bugünlere uygun bir söylem. Havada gerçekten de yaz kokusu var. Hem de fazlasıyla... Her yer yemyeşil, cıvıl cıvıl, rengarenk giyimli insanlar, ormanda çekirge çığlıkları, sahilde dalga sesleri, akşamın hafif serinliği, buzlu naneli içecekler, gözlükler, yelpazeler, kirazdan küpeler, erik aş eren hamileler, kalbimdeki melodiler, denizde menevişler,  ıhlamur ağacının büyüleyici kokusu.. 

Tek kişilik yaşıyorsan hayatı ve duyguları, yaz mevsimi terapi gibi gelir insana. Alırsın kitabını bir ağaç gölgesinde şehrin anlamsız kalabalığından, gürültüsünden uzakta uzanırsın çimlere rahatça, kimseyi umursamadan. Hatta çıkarırsın sandaletleri ayağından, negatif enerjileri toprağa (taaaaaaa cennetin dibine )gönderirsin...Saatlerce okursun kitabı yaz esintisinde... Baş kahraman olur hayatını sorgularsın. Puzzle'ın kayıp parçalarını bulursun belki okuduklarında. Yanından geçen "Modern Zaman İnsanları"nın teknolojik hayatına bulaşmadan belki. Telefonunu da kapatırsın o gün. Sadece kendinle, kendi içinle iletişim halinde olursun... Belki de hayatı bir günlüğüne de olsa yavaş yaşarsın. Eski zamanlardaki gibi..." Eğlencelik" hayatımıza yeni kavramlar ekleriz belki. Mesela durgunluk, düşünce, empati gibi... Neye ihtiyacımız varsa hayat kalemiyle onu çizeriz belki hayat resmimize... Yaşam silgimizle de sileriz belki eskileri, pişmanlıkları. Bir daha yapılmamak üzere kaldırırız en ulaşılmaz en tepedeki rafa. İçimizi yıkarız belki yaz yağmurlarıyla...

"...Derdimiz, yaramız, acılarımız farklı olabilir. Gözyaşlarımızın tadı aynı. Değişik çok başka gibi gözüken yaşamlar varsa da pişmanlık herkes için acı olmalı..." sevdiğim bir şarkı sözü. Ne kadar da samimi aslında, ne kadar da bizi anlatıyor. Bu yaz benim için ve isterseniz sizin için bir arınma, düşünme, sorgulama, hayata yön verme mevsimi olsun. Hayatı sakinliğiyle, güzelliğiyle yaşamanın, keyfine varmanın, kahkaha atmanın tadını çıkararak yaşayalım. Ertelemeyin hayatı sadece yavaşlatın kendiniz için.


"Modern zamanlarda aşk buharlaşıp uçmuş mudur?"

Hiç yorum yok: