30 Nisan 2012

İÇİMİZDE MÜZİK



Neşeli şarkı mevsimi açıldı hüzünlüler iki adım geride kaldı. Yuppiii :) Müziksiz, ritimsiz bir hayat renkleri alınmış Hüsn-ü Yusuf çiçeğine benzer. Hiçbir albenisi olmayan kuru saplardan ibaret. Pencere demirlerinden sarkan rengarenk çiçekler olmazsa, desenler olmazsa, gökyüzü denize yansımazsa, yeşil bir ırmaktan geçen kırmızı bir sandal olmazsa,  ayrılık olmazsa,sevinç,neşe,özlem,acı,aşk olmazsa müzikler bu kadar güzel olur muydu? Bu kadar BİZ olur muydu?


Şarkıları dinlerken hayatımızdan bir parça bulmamız bu yüzden mi? Sözler mi evrensel yoksa müzikler mi? Yoksa paylaşılan duygular mı...Sözlerini anlamadığımız bir şarkı bile bazen bize çok şey anlatır. Ritmi, melodisi  bize zamanda yolculuk yaptırır. Anlamasak bile defalarca dinlemek isteriz. Bazen neşelenir bazen hüzünleniriz.İşte size iki şarkı biri Fransızca diğeri Türkçe. Eminim ikisinden de alacağınız lezzetler farklı ve özel.Hayatınız ritim dolu olsun :)

2 yorum:

adem dedi ki...

Hani sarkilar yok ki ama:)

Unknown dedi ki...

Senin telefonda gözükmüyor olabilir :) Zaz le passants ile ni karaibrahimgil hakkında her şeyi duymak istiyorum.Dinlemek istersen :)