26 Nisan 2012

BİR YOKMUŞŞ


Bir varmış bir yokmuş kendinden sıkılan insanların bıkmadan usanmadan aynı şeyleri yaptığı bir ülke varmış.Bu ülkede yaşayan kıvırcık saçlı, tombik yanaklı, çilli,saf bakışlı şirin mi şirin bir kız varmış.Rahat ve renkli tulumlar gibi cıvıl cıvılmış ruhu.Düşünceleri ise tütü etekler gibi uçuş uçuşmuş. Anlatacak bir sürü öyküsü varmış içinde. Bir gece rüyasında arkadaşlarının ruhlarını esir alıp onların yerine geçebildiğini fark etmiş.Düşüncelerini merak ettiği bütün arkadaşlarının ruhlarını ele geçirmiş. Ele geçirdiği ruhlara ise biraz da kendi ruhundan üflemiş. Böylece herkes daha da tatlı hale gelmiş. Bu, tombik kızımızı çok mutlu etmiş ve ülkedeki tüm ruhları ele geçirmek için neredeyse günün tüm saatlerini uykuda geçirir olmuş.Gel zaman git zaman aradan yıllar geçmiş ülkenin çoğunluğu artık sevimli küçük bir kız gibi düşünmeye başlamış.

 Etrafta benekli kelebekler uçuşurken, serçeler ötüşürken,çimenler yemyeşilken çilli kızımızın karşısına tatlı mı tatlı,teni ipek kadar yumuşak,çok çekici gülümseyişi olan okyanus gözlü bir çocuk çıkmış. O anda etraftaki tüm sesler kesilmiş. Kızın gözleri çocuğun gözlerine odaklanmış. Saattlerce hiç sıkılmadan birbirlerine bakmışlar. Çünkü aslında onlar birbirlerinin ruh eşleriymiş. Dünya'da sadece iki tane ruh eşinin olduğunu biliyormuş küçük kız. İşte bir tanesi de tam karşısında duruyormuş. Aynı anda aynı kelimeleri söylemeye başlamışlar ve bu yüzden bir türlü konuşamamışlar. Sonra önce kız konuşmuş içindeki milyonlarca düğümü tek tek açarak ruhunun en derinliklerinde misafir etmiş okyanus gözlüyü. Daha sonra ise okyanus gözlü kalbinin tüm odalarının anahtarlarını tombik kıza vermiş.El ele vermişler ve tüm ülkedeki ruhları artık beraber ele geçirmişler.Sonra..... Sonra.... ve Sonra ne olmuş biliyor musunuz?

Tabiki bir şey olmamış aslında bunların hepsi kızın uydurduğu bir rüyaymış. Başta da demiştim ya bir varmışşş bir YOKMUŞŞŞ :)

5 yorum:

adem dedi ki...

Derim ki olacak bu kiz yazar, cocuk hikayeleri derlemesi yapmalisin bence..alip goturuyor insani, farkli bir dunya yaratmisin, bravo diyoorree:)

Unknown dedi ki...

Teşekkür ediyoree sana o vakit :) sponsorum olursan çocuk kitabı bile yazarım ben :)

adem dedi ki...

Benden sana bu yolda sonsuz manevi sponsorluk:)

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim en büyük destek de manevi olandır bence:)

Üzerinde Balmumu Olmayan dedi ki...

Bazı rüyalar vardır efsun misali alır götürür seni sadece kalbinin yarenlik edebileceği bir yere, ne kadar zorlu olsa da açtığın her kapı serbest bırakır aşkın membağını. Kimi derki bu bir hayaldi kimi de gerçek. Doğru cevabı bir tek elinde tuttuğun anahtar söyleyecek